Review Fotoboek XT Professional Saal-Digital

Jaarlijks maak ik een aantal fotoboeken, één van ons gezin en één van mijn landschaps- en natuurfoto’s. Ik vind het belangrijk om toch regelmatig een fotoalbum te maken, een herinnering aan leuke momenten. Als uw foto’s op uw computer blijven staan dan worden ze niet nooit meer bekeken en geraken ze uiteindelijk ook verloren. Een paar weken terug kreeg ik een mailtje van Saal-Digitaal om een fotoboek te reviewen, Zo gezegd, zo gedaan. Bij Saal-digital kan je terecht voor allerlei hoogwaardige fotoproducten, waaronder fotoboeken en wanddecoratie.

Ontwerpen Fotoboek :
Het ontwerpen van het fotoboek gebeurd via de browser.
Na het inloggen, kun je kiezen voor het type fotoboek, er zijn er allerlei soorten fotoboeken. Zoals staand formaat, vierkant & liggend formaat.
Ik heb gekozen voor het liggend formaat 30×21 cm.
Meer info over de verschillende soorten fotoboeken => https://www.saal-digital.nl/fotoboek/professional-line

Acryl kaft : de reeks “Professional Line” komt met een cover van acrylglas. De combinatie van acryl en hoogwaardig kunstleer maakt de omslag van dit fotoboek werkelijk uniek. Acryl zorgt voor intense helderheid, kleurenpracht en indrukwekkende diepte voor een opvallende omslagafbeelding.
Vervolgens zijn er verschillende manieren voor het ontwerpen en toevoegen van de foto’s in het fotoboek. En dit vanaf een autolayout, zelf ontwerp via de website maar ook vanuit Photoshop of Indesign.

Het ontwerpen gaat vrij vlot en snel, eerst starten we met het opladen van de foto’s. Vervolgen kiezen hoeveel foto’s per pagina je wenst en de foto’s slepen naar de juiste vensters. Je kan het ontwerp of aantal foto’s per pagina eenvoudig aanpassen door een andere lay-out te kiezen.

Bestellen en Levering.
Ben je klaar met het album, kun je overgaan tot de bestelling en het uploaden van de foto’s. Na 15min kreeg ik een melding + mailtje dat het boek besteld was. Je krijgt bij elke fase een mailtje van Saal. Dit na de bestelling, na de productie en bij het opsturen van het fotoboek. Boek op dinsdag besteld en op vrijdag lag het al in mijn brievenbus. Dit in een stevige kartonnen verpakking, het boek zelf zat bovendien nog een in afgesloten plastieken zak, dit om het te beschermen tegen water.

Eindproduct.
Het boek zelf is voorzien van een stevige kaft, de bladen zelf zijn behoorlijk dik. Het boek is naadloos waardoor je de bladen helemaal open plooien. Dit is zeer goed als je foto’s gespreid hebt over 2 bladzijden, zo loopt de foto mooi door over de bladzijden. Ik had gekozen voor een matte afwerking, een persoonlijke keuze omdat ik vind dat de foto’s dan beter uitkomen. De foto’s zijn scherp en de kleuren komen perfect overeen met de foto’s die ik had doorgestuurd.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Dit is een verplicht veld
Dit is een verplicht veld
Geef een geldig e-mailadres op.
Je moet de voorwaarden accepteren voordat je het bericht kunt verzenden.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Boek een Sessie