Fotogeniek Menen – Lauwe – Rekkem

Kalender 2020 editie 8930 The Making off

Ik krijg regelmatig de vraag, hoe heb je die foto’s van de kalender gemaakt? Wel, daarom heb ik besloten om elke maand een blogje te schrijven.

Februari: Under the Bridge

Onder de Brug - Menen Barakken
blend van 3 foto’s – ISO 100 – F8 – 1/60sec – Canon 6d EF 24-100mm

28 februari 2019 : Een zicht die er na de leiewerken helemaal anders zal uitzien. Hier heb ik de kader van de brug gebruikt als kader in de foto. Het rood van het ochtendgloren brengen wat kleur in de lucht en in de reflectie van het water. Door gebruik te maken van langere sluitertijden & een statief kan je het water stiller krijgen en komt de reflectie in het water beter uit.
Door het hoge contractverschil van de onderkant brug en de heldere lucht heb ik gebruik gemaakt van 3 beelden.

Blend - onder de brug van de Barakken in Menen
links 2 stops overbelicht correct belicht rechts 2 stops onderbelicht

Meestal maak ik hiervoor eerst een correct belichting. Via het histogram kan je zien dat niet alle informatie aanwezig is in de foto. Daarna maak ik een foto met 2 stops overbelicht en een foto met 2 stops onderbelicht.

Ten slotte kan je deze in lichtroom makkelijk samenvoegen via de HDR functie.

Januari: Zonsopkomst aan de oude sluizenkaai in Menen

Sfeervolle zonsopkomst langs de Leie  aan de oude sluizenkaai in Menen

Deze foto heb ik gemaakt op 25 december. Ja, inderdaad, de ochtend van kerstmis. Tijdens de week tussen kerstmis en nieuwjaar staat de zon het laagst van heel het jaar en komt ze op net boven de sluizenkaai.

Dit had ik gezien via de app “The Photographers’s Ephemeris”. Met deze superhandige website kan je op voor elke plaats ter wereld en op elk moment zien waar de zon staat, een must-have voor elke landschapsfotograaf. Er is ook een app van voor android & ios.

Daarnaast moet je als landschapsfotograaf constant het weerbericht in de gaten houden. Er zijn daar ook talrijke website’s en apps voor maar het is altijd een beetje afwachten. Soms denk je het wordt niets en komt de zon toch piepen. Het komt er op neer om regelmatig op stap te gaan. Valt het tegen, dan heb je op zijn minst de locatie verkend.

Ik krijg regelmatig de opmerking: ge moet daarvoor dan erg vroeg opstaan. Wel in de winter valt dat goed mee. De zon kwam pas op om 8u30. Mijn rugzak met fotomateriaal staat eigenlijk altijd klaar. Je weet immers nooit wanneer de omstandigheden optimaal zijn en dan wil je geen tijd meer verliezen.

Wil je zelf eens deze foto maken? Dan weet je nu wanneer dit kan.

Het afgelopen jaar heb ik heel wat foto’s gemaakt in Menen – Lauwe – Rekkem voor de warmste kalender. Hier een video met de mooiste foto’s

Een mooie foto uit Menen aan uw muur?

Menen - model de goede hoop

De kalenders 2020 editie 8930 zijn uitverkocht maar zou je toch graag een mooie foto van eigen streek aan uw muur hangen? Ze zijn ideaal om uw huis, kantoor of praktijk op de fleuren. Bekijk hier de galerij, je kan ze bestellen op alle denkbare materialen zoals canvas, xpozer, alu dibond, behang… en op alle mogelijk formaten. Meer info, stuur gerust een mailtje naar krist@fotografiekrist.be en ik help je graag verder.

Deze Xpozer van 60x90cm van de sluizenkaai komt op 125€, je kan hem trouwens komen bewonderen bij ons thuis.
Heb je nog vragen, laat gerust iets weten.

Niet alleen van Menen hebben we mooie foto’s maar van heel vlaanderen => bekijk de volledige galerij via deze link

Menen – Lauwe – Rekkem Slideshow

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Fill out this field
Fill out this field
Geef een geldig e-mailadres op.
Je moet de voorwaarden accepteren voordat je het bericht kunt verzenden.

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Menu