Review Alu-Dibound Saal-Digital

Review Alu-Dibound Saal-Digital

Onlangs kreeg een uitnodiging van saal-digital voor het testen van een fotoafdruk. Zo gezegd, zo gedaan. Bij Saal-digital kan je terecht voor allerlei hoogwaardige fotoproducten, waaronder fotoboeken en wanddecoratie.

Bestellen

Allereerst moet je dus voor het bestellen van een print de software downloaden en installeren. Eenmaal geïnstalleerd en de software opgestart is, kun je kiezen voor allerlei soorten wanddecoratie. Naast de foto op canvas is er ook nog keuze voor verschillende soorten ali-dibond en acrylglas. Het grootste verschil tussen canvas en dibond of acrylglas is dat deze niet op een doek wordt geprint maar op een hard plaat waardoor de afdrukken scherper zijn. Bij acrylglas komt er nog een glazen plaat bovenop de afdruk. Zelf heb ik gekozen voor een ali-dibond met formaat 75x50cm. Na het kiezen kan je uw foto importeren. Lijntjes tonen aan of de afdruk goed in het kader past. Je kan kiezen tussen verschillende soorten bevestigingen. De software is vrij eenvoudig maar als meer gevorderde gebruiker kun je alle nodige aanpassingen doen om de lay-out naar uw eigen wensen aan te passen.
Het moeilijkste van de bestelling was eigenlijk nog de keuze van de foto. Uiteindelijk heb ik gekozen voor een foto die ik gemaakt heb in Brugge bij de Spiegelrei. Dit is een foto met lange sluitertijd (+2min) waardoor je een optimale reflectie in het water krijgt. Ook krijg je het effect van strepen in de lucht door de wolken die passeren. Dit gecombineerd met de sfeervolle verlichting tijdens het blauwe uurtje op een van de mooiste locatie’s in Brugge zorgt voor een mooi plaatje. De rest van de reeks in Brugge kan je  hier bekijken.

Bestellen en Levering.
Tenslotte is het enkel nog een kwestie van bestellen. Na 15min kreeg ik een mailtje dat de afdruk besteld was. Je krijgt bij elke fase een mailtje van Saal-digital. Dit na de bestelling, na de productie en bij het opsturen van het fotoboek. Boek op dinsdag besteld en op vrijdag lag het al in mijn brievenbus. Dit in een stevige kartonnen verpakking, de print zelf zat bovendien nog een in plastieken folie, dit om het te beschermen tegen stoten en water.

Het product
Ik heb dus gekozen voor een alu-dibound van 75x50cm. Het ophangen gaat vrij makkelijk met de bijgeleverde beugels. De kleuren komen perfect overeen met wat ik had gezien op het beeldscherm. De afdruk is scherp en van uitstekende kwaliteit. Ik kan dus Saal-Digital aan iedereen aanbevelen. Makkelijk om te bestellen, vlotte levering, uitgebreide keuze aan producten en een uitstekende prijs/kwaliteit verhouding.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Dit is een verplicht veld
Dit is een verplicht veld
Geef een geldig e-mailadres op.
Je moet de voorwaarden accepteren voordat je het bericht kunt verzenden.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Boek een Sessie