Ochtendwandeling op de Teut

een ochtendwandeling op de teut, een stukje heide in bloei tijdens een sfeervolle zonsopkomst met een laagje mist., Limburg

Dauwtrip op de heide

De teut is een prachtig stukje natuur wat onderdeel is van de Wijers. Deze heide gebieden zijn gelegen in midden Limburg.

De teut zelf is een vrij heuvelachtig gebied met hier en daar een waterpartij. Wat ideal is voor een dauwtrip omdat er na een koude heldere nacht kans is op het ontstaan van mist banden. In augustus staat de heide in bloei en de kleuren welke perfect matchen met het ochtendgloren.

De avond ervoor kijk ik naar de weersverwachtingen. Een heldere nacht zonder wind betekend dat het flink zal afkoelen en dat we kans hebben op nevel en mist. Onderweg naar de locatie merk ik al dat een prima ochtend zal worden. Er zijn talrijke mistbanken te zien op het glooiende landschap.

de Teuts tijdens de zonsopkomst, limburg, belgie, Belgium
Onderweg naar de locatie

Een half uur tot een kwartier voor zonsopkomst krijg je meestal het meest kleur in de lucht. Het kleur van het ochtendgloren past perfect bij het paars van de bloeiende heide.

nog even wachten op de zon

Snel een stukje verder wandelen want mijn doel is een kilometer verder in het dal. Hier vinden we een vennetje, volgens mijn berekeningen via TPE zou de zon rechtover het water tussen de hellingen moeten opkomen.

the photographers ephemeris

De photographers ephemeris is een superhandige website/app waarmee je kan bepalen waar de zon, maan, … zal op komen op een bepaalde locatie voor elke dag van het jaar. Een must have voor elke landschaps fotograaf.

Net op tijd aangekomen op de locatie, nu nog even wachten op de zon. Een laagje mist boven het water is alvast aanwezig. Hopelijk staat de zon ook op de correcte locatie.

Enkele ogenblikken voor zonsopkomst

En warempel, de berekening was correct de zon staat op de perfecte plaats.

In had nog een 2de reserve camera bij, deze heb ik gebruikt om een timelapse te maken. Zie hieronder het resultaat.

Terwijl mijn reserve camera een timelapse aan het maken was, heb ik een HDR panorama van de locatie gemaakt. Onderstaand beeld is samengesteld uit 36 foto’s en samengevoegd in Lightroom. Dit zou wel een prachtig beeld zijn om ergens uit te hangen, waarschijnlijk boven mijn bureau. Ook te bestellen via mijn website trouwens.

panorama - klik voor het volledige beeld
De-Teut-Zonsopkomst-Heide-in-Bloei-Zonhoven-Limburg-Belgie-BElgium

Ondertussen worden de dieren op de heide ook al wakker.

ondertussen zijn moeder en kroost al eten aan het zoeken op de vijver

Eenmaal de zon te hoog staat om tegen licht te fotograferen is dit het signaal om verder te gaan met mijn wandeling. Nu is het ideaal om gebruik te maken van het strijklicht.

een voorbeeld van het mooie strijklicht net na zonsopkomst
door gebruik te maken van wat bladeren om de zon te blokkeren kan je sfeervolle plaatjes maken
de locatie vanop enige afstand

Door gebruik te maken van de wandelpaden kan je diepgang creëren in uw foto’s. Hieronder nog een voorbeeld van het prachtige strijklicht.

U ziet het, een wandeling op de teut is zeker een aanrader. Kennen jullie ook zo’n leuke locaties in Limburg om eens te bezoeken?

Prints

Deze foto’s kunnen ook aan uw muur hangen. Bijvoorbeeld dit prachtige panorama in uw eetruimte.

Hier vind je een hele gallerij foto’s van de heide in de Wijers. Ze zijn ideaal om uw huis, kantoor of praktijk op de fleuren. Bekijk hier mijn collectie, je kan ze bestellen op alle denkbare materialen zoals canvas, xpozer, alu dibond, behang… en op alle mogelijk formaten. Meer info, stuur gerust een mailtje naar krist@fotografiekrist.be en ik help je graag verder.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Dit is een verplicht veld
Dit is een verplicht veld
Geef een geldig e-mailadres op.
Je moet de voorwaarden accepteren voordat je het bericht kunt verzenden.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Boek een Sessie