My Local Patch : Bergelen

My Local Patch : Bergelen

Een Local patch? Wat bedoel ik daarmee? Dat is eigenlijk een plekje dichtbij huis waar je snel kan zijn, indien de omstandigheden goed zijn om te fotograferen. Je hoeft niet altijd uren te rijden om topfoto’s te maken. Iedereen heeft wel in zijn buurt een lokaal stukje natuur waar van alles te vinden is. Een waterpoel, een beekje, vlinders, paddenstoelen, … groot hoeft het niet zijn om interessante foto’s te kunnen maken. Wel die local patch, voor mij is dat Bergelen in Gullegem. Ik ga er heel regelmatig en na een tijdje ken je het op uw broekzak. De beste plekjes voor een leuke compositie, een bocht in een beek , de plaats waar mist s’ochtends blijft hangen. Maar ook voor macro kan het interessant zijn als je weet waar kikkers, vlinders of libellen te vinden zijn. Misschien zal je denken dat je er al snel bent uitgekeken maar niets is minder waar, telkens als ik er komt ontdek ik wel iets nieuw. Tevens kan de locatie er natuurlijk heel anders uitzien tijdens de verschillende seizoenen maar ook de lichtomstandigheden kunnen ook een heel andere sfeer geven de locatie.
Er is trouwens ook facebook-pagina van het domein Bergelen: “Groetjes uit Bergelen” waar men bijna dagelijks nieuwe foto’s post, altijd interessant om te zien wat anderen fotograferen op dezelfde locatie.

Heb je zelf ook een local patch? Een plekje waar je regelmatig gaat gaan wandelen, waar is dat en wat vind je zelf bijzonder aan die locatie?

Groetjes Krist

 

Zonsopkomst langs de Heulebeek : Ik had al gezien dat de bocht een ideaal compositie element zou worden en ik wist dat de zon in het verlengde van de beek zou opkomen.Toch ben ik een paar keer moeten langsgaan alvorens een prachtige zonsopkomst als deze te kunnen vastleggen.

Bergelen Gullegem Zonsopkomst langs de Heulebeek

Mistige ochtend in Bergelen : Deze heb ik gemaakt onderweg naar het werk, met zulke omstandigheden kan ik het moeilijk laten om even te stoppen.

Bergelen Gullegem Mistige Ochtend

Nog eentje van langs de heulebeek in Bergelen, de bochten in de beek zijn ideaal om een “leading line” in de foto te brengen. De mistige ochtend sfeer maakt het helemaal af.

 

 

[Best_Wordpress_Gallery id=”123″ gal_title=”Bergelen”]

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Dit is een verplicht veld
Dit is een verplicht veld
Geef een geldig e-mailadres op.
Je moet de voorwaarden accepteren voordat je het bericht kunt verzenden.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Boek een Sessie