Kalender 2019

Kalender 2019

Bestel een kalender 2019 (15€) en steun vzw Victor :

* indicates required 

Ik stuur u binnenkort een mailtje met meer info.
Alvast bedankt.
Groetjes Krist

Een beetje uitleg over het tot stand komen van de foto’s op de kalender.

Januari : Brugge Spiegelrei , Dit is een blend van meerdere foto’s. Als basis is een foto gemaakt met lange sluitertijd van 3min waardoor je het effect krijgt van de strepen in de lucht door de wolken die passeren. Vervolgens nog een foto met de straatverlichting en tenslotte nog een derde opname om de auto’s die langs kwamen, weg te poetsen. Dit soort fotografie noemen we “long exposure” door met lange sluitertijd te gaan werken krijg je opnames van meer dan enkele minuten. Het leuke is dat nooit op voorhand kan voorspellen hoe de foto er zal uitzien.

Kalender 2019 Januari

 

Februari : Retranchement : Soms heb je van die dagen dat er 4 seizoenen op 1 dag passeren maar om te fotograferen is dat eigenlijk ideaal. Dit ochtend was er eerst een mooie zonsopkomst met dreigende wolken, vervolgens een stevige hagelbui, opgevolgd door een regenboog. Tenslote hebben we de dag afgerond met fotograferen van de paaltjes op het strand van Retranchement. Door de stevige wind was er van de +20 pogingen slechts 1 foto scherp, gelukkig was het een goeie opname. Hiervoor gebruiken we een grijsverloop filter, een bigstopper eigenlijk. Hierdoor gaat de sluitertijd naar 30sec en krijg je de mooie structuur in de golven en de strepen in de lucht.

 

 

 

 

 

 

 

 

Maart: Gent – Sint-Michielsbrug : Na Brugge zal Gent wel mijn 2de favoriete stad zijn om te fotograferen, op wandelafstand vind je er in het historisch centrum verschillende interessante gebouwen en pleinen.

Kalender 2019 maart

 

April :  De patersberg : Niet alleen een klassieker tijdens de ronde van Vlaanderen maar ook een vaak gefotografeerde locatie. De kasseien, het hek langs de weide en de zon die ondergaat boven het dal. Een compositie die goed werkt.

Kalender 2019 april

 

Mei : De leie in Lauwe.  Mist, het geeft altijd iets extra in een landschap. Het weer goed in de gaten houden, Koude heldere nacht met weinig wind, dan is het meestal prijs.  Vanaf de brug Lauwe – Wevelgem krijg je een mooie bomenlijn en door de mist lijkt die wel oneindig ver te lopen. Die ochtend had ik ook nog wat geluk dat de zon net krachtig genoeg was om de wolken te verkleuren, een prachtplaatje, al zeg ik het zelf.

Kalender 2019 mei

 

Juni : de pier van Nieuwpoort : Dit een locatie waar ik al vaker ben geweest. Je vind er altijd wel een ander standpunt, het weer is ook altijd anders. Dit avond had ik geluk met de wolken, een prachtig schouwspel van kleurtinten. Ongetwijfeld één van de mooiste zonsondergangen die ik ooit zag. Het moeilijkste was een interessante voorgrond te vinden.

Kalender 2019 juni

 

Juli : De pier van Nieuwpoort tijdens het blauwe uurtje. Dit was een avondje dat je hoop dat het iets zal worden maar het uiteindelijk niets blijkt te zullen worden. Te veel wolken en geen kleur tijdens de zonsondergang. Maar het hem helemaal op het einde tijdens het blauwe uurtje. Zie ik een poel water staan tussen de rotsen naast de pier. Ideaal om een reflectie van de vuurtoren in het water maken. Uiteindelijk wel natte voeten overgehouden maar toch een unieke foto van de pier in Nieuwpoort.

 

 

 

 

 

 

 

 

Augustus : Klaprozenveld langs de flanken van de koppenberg. Sinds enkele jaren over er ter ere van 100 jaar oorlog overal in Vlaanderen velden klaprozen geplant.

 

 

 

 

 

 

 

 

September : Zonsopkomst langs de heulebeek in Bergelen te Gullegem. We zijn verwend geweest in september en oktober met mooie dagen, bijna dagelijks met een streepje mist in de ochtend.

 

 

 

 

 

 

 

 

Oktober : de Vallei van de Hoêgne op zijn mooist tijdens de herfst, ideaal voor een wandeling.

 

 

 

 

 

 

 

 

November : De gasthuisbossen in Zonnebeke. Toen ik hier de eerste keer passeerde zag ik meteen het potentieel van de locatie. Nog enkel de ideale omstandigheden afwachten om terug te keren. Een S-curve in een foto werkt altijd super om je in het beeld te leiden, daarnaast zijn er de in prachtige herfstkleuren en een beetje mist zorgen voor een sfeervol plaatje.

 

 

 

 

 

 

 

 

December : een dagje Zeeland, zeker een aanrader voor de landschapsfotograaf. Tal van interessante locaties waaronder deze Zeelandbrug. Bij deze foto heb ik een grijsverloopfilter (bigstopper). Deze filter vertraagt de tijd met 10x waardoor je strepen krijgt in de lucht door de passerende wolken, bovendien wordt ook het water volledig vlak. Men noemt deze techniek “long exposure” , deze techniek bied tal van creatieve mogelijkheden. Je weet nooit echt op voorhand wat het resultaat zal zijn, door ervaring kan je wel wat inschatten wat het zal worden. Hier heb ik een 10 tal foto’s gemaakt van 6sec om deze vervolgens te stapelen in photoshop.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Dit is een verplicht veld
Dit is een verplicht veld
Geef een geldig e-mailadres op.
Je moet de voorwaarden accepteren voordat je het bericht kunt verzenden.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Boek een Sessie